Jaarthema

KLJ wil een thuis zijn ...

KLJ wil een thuis zijn, een plek om tot rust te komen, een plek waar je jezelf kan zijn en waar iedereen kan groeien op zijn of haar eigen manier. KLJ wil ook een plaats zijn waar je kan lachen en spelen, een hechte groep kan vormen en langdurige herinneringen kan maken, maar ook moeilijke momenten kan delen met elkaar.

... waar KLJ'ers er voor elkaar zijn

Iedereen ervaart wel eens moeilijke momenten in zijn leven. Bovendien beleeft iedereen ze op zijn of haar eigen manier. Je omgeving kan een belangrijke bron van steun vormen en dat is net waar KLJ op wil inspelen.

In KLJ kan je alles met een veilig gevoel zeggen, ongeremd en ongecensureerd. Je kan er babbelen over het leven, met zijn pieken en dalen, over het vallen en het opstaan. Of, als het nodig is, kan je er gewoon even je gal spuwen.

... door dik en dun!

Maar dat is niet alles. KLJ wil ook een plek zijn waar iedereen het gevoel heeft zichzelf te mogen zijn. Waar we wat vaker vragen hoe het écht met de ander gaat en vervolgens een luisterend oor bieden zonder te oordelen. Waar er ruimte is om niet op elke vraag of situatie een antwoord te weten. En waar leden en leiding elkaar steunen. Net daarom wil KLJ met het jaarthema ‘Door dik en dun’ psychisch welzijn bespreekbaar maken. Dat doen we met een open geest en met een manier die bij onze leden en leiding past.

 

Afbeeldingsresultaat voor door dik en dun klj